Aamupalan merkitys perimenopausissa

Perimenopaussissa on todella yleistä että meille kehittyy insuliiniresistenssi. Ruokavalio onkin todella tärkeässä roolissa kun haluaa tukea sujuvaa siirtymää kohti menopaussia ja postmenopaussia. Premenopausissa keho saattoi vielä antaa anteeksi hurjia hiilarimääriä mutta perimenopausissa hiilarpainotteinen aamupala kostautuu (viimeistään iltapäivällä). Yli 40-vuotiaana ei ole järkevää syödä samalla tavalla kuin 20- ja 30-vuotiaana. Aineenvaihdunta muuttuu ja hiilihydraattisietokyky heikkenee.

Unohda:

  • Kaurapuuro

  • Leipä

  • Tuoremehu

  • Murot, myslit

  • Hedelmäsmoothie

Sen sijaan perimenopaussiystävällinen aamupala voisi olla:

  • Reilu munakas jossa mukana parsa- ja kukkakaalia sekä pala vuohenjuustoa.

  • Siemennäkkileipää ja kalaa, oma suosikkini on sardiinit oliiviöljyssä. Tahini ja hummus myös hyviä levitteitä.

  • Chiapuuroa tai chiahyytelöä sekä marjoja, siemeniä ja maustamatonta kreikkalaista jogurttia. Jos lehmänmaitokaseiini ei sovi niin maustamaton kookosjogurtti.

  • Vihreä smoothie johon tulee kollageenia ja/tai hamppuproteiinijauhetta ja siemeniä.

Haluat saada joka aterialla tarpeeksi proteiinia ja useita kasviksia (niin että päivän aikana tulee vähintään seitsemän eri kasvista, marjaa ja hedelmää). Perimenopaussissa kannattaa aina syödä proteiinia viimeistään klo. 10!

Jos mietit tukeeko oma aamupalasi tervettä verensokeria niin seuraa kuinka pitkään nälkä pysyy poissa, minkälainen olo on ruokailun jälkeen ja laskeeko energiatasot iltapäivällä niin että koffeiini ja sokeri on ainoa pelastus?

Moni syö liian kevyesti aamulla ja lounaalla. Silloin joutuu syömään usein ja illalla tekee mieli herkutella!

Webinaari aiheesta perimenopaussin muuttuva keho 13.11. Lue lisää

Previous
Previous

Miksi en ole vielä raskaana?

Next
Next

Ruokavalion monimuotoisuus