You are not broken. Sinä et ole rikkinäinen.

Epäsäännöllinen kuukautiskierto, puuttuvat kuukautiset, kuukautiskipu, endometrioosi, adenomyoosi, rajut PMS-oireet, PMDD, runsaat kuukautiset, hedelmällisyyshaasteet, PCOS. Nämä haasteet kertovat siitä, että elämme kulttuurissa jossa naiskeho ei voi hyvin. Kohtu huutaa apua.

Naiskeho oireilee koska syklinen keho on vaikea tai mahdotonta ahtaa lineaariseen työelämään ja ulkoisiin vaatimuksiin. Oireilee koska kukaan ei kerro että sama ruokavalio, liikuntatottumukset, ja muut arjen rutiinit ei kertakaikkiaan tue naiskehon hormonaalista hyvinvointia.

Oireilee koska suurin osa terveystutkimuksista tehdään mieskehoisilla ja postmenopaussissa olevilla naisilla (ja tästä syystä suuri osa terveyttä tukevista "hyvistä neuvoista" ei sovi naiskeholle).

Oireilee koska keholla ei ole resursseja ylläpitää ovulaatiota, mikä on hormonitasapainon perusedellytys.

Oireilee koska kodin uudessa sohvassa on lukuisia hormonihäiritsijöitä. Koska mansikoissa voi olla 65 ihmisen keksimää ainetta.

Oireilee koska meillä on turvaton olo.

Oireilee koska Maaäitiä raiskataan ja nähdään "luonnonvarana".

Oireilee koska Äitihaava ja sukupolvien traumat. Voisin jatkaa tätä listaa mutta kai te jo ymmärrätte mitä ajan takaa.

Minä näen sinut. On täysin ymmärrettävää että kuukautiskiertosi reagoi. Olen pahoillani että joudut kokemaan kaiken tämän. Että on niin hemmetin vaikeaa löytää sopivaa ehkäisymenetelmää. Että on hemmetin vaikeaa tulla raskaaksi. Että apua kipuihin ei oikein saa mistään. Että lempeitä itsehoivarituaaleja demonisoidaan. Ettei meillä ole kuukautislomaa.

Rakkaudella,

Alessandra

Previous
Previous

Onko raskaus toiveena?

Next
Next

Synnytystarinan portit